Η κατάσταση είναι εμφανή πλέον, πως οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τα χρέη… Ενώ η Βρετανία ‘’επαναστατεί’’ αρνούμενη να δώσει βοήθεια, καθώς χρηματοδοτεί με το 70% την ευρωζώνη. Γαλλία-Γερμανία έχουν αυτοπαγιδευτεί στην άρνηση του ευρωομόλογου και στην σκληρή πολιτική. Επειδή τα 30 περασμένα χρόνια λειτουργούσε ένας υποτυπώδες μηχανισμός σύγκλησης των οικονομικών με την αναδιανομή πόρων στις χώρες της ένωσης.
Αυτή είναι η γενική εικόνα της ΕΕ σήμερα, ενώ η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώνεται κάθε μήνα και δεν πρόκειται με τούτη την οικονομική πολιτική που ακολουθείται να ισοσκελίθουν τα οικονομικά με το 40% χρέους πάνω από το ΑΕΠ… 
Τα σενάρια πολλά, αλλά, δεν μπορούν οι πολίτες της Ελλάδας να σηκώσουν τα επιπλέον οικονομικά βάρη που έρχονται με την έλευση του 2012. Συμπέρασμα: η χώρα μπορεί να μην χρεοκόπησε, χρεοκόπησαν δυστυχώς, οι πολίτες της! 
Η μυστική έκθεση του νδτ επισφραγίζει, υποβιβάζοντας τη θέση των Ελλήνων πολιτών, στα επίπεδα των εξαθλιωμένων χωρών της Αφρικής. Πως λοιπόν ζητούν να πάρουν από κάποιον που δεν έχει;
Ποια σχέδια έχουν στα χαρτιά τους για την επόμενη ημέρα; Αφού η άνοιξη του 2012 είναι πολύ κοντά και θα ζήσουμε την Ευρωπαϊκή αναδιάταξη της Ένωσης… Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πάμε για εκλογές τον Απρίλη. Το αργότερο, θα πρέπει να γίνουν στα τέλη του Φεβρουάριου… 
Περιμένουμε λοιπόν το κούρεμα των ομολόγων (στις 20 Φεβρουαρίου) και ας πάμε γρήγορα, για να έρθει μία κυβέρνηση στα πολιτικά πράγματα της χώρας καθώς θα μπορεί να παλέψει τα χωρίς προηγούμενο χτυπήματα κάτω από το τραπέζι εχθρών και φίλων «εξωτερικών». 
Η Ελλάδα μπορεί μόνη της να ανταπεξέλθει τη μάχη της παγκόσμιας κρίσης, και πόρους έχει αλλά γνωρίζει και τι έχει πάει στραβά ώστε να ξαναποκτήσει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας αγοράς! 
Δεν θα γράψω ότι αυτά τα επισήμανα τον περασμένο χρόνο, δεν θα γράψω κάτι επιπλέον…
Η Ελλάδα μπορεί, εμείς ας σηκώσουμε τα μανίκια, ας παλέψουμε και είναι σίγουρο πως θα βγούμε για άλλη μια φορά νικητές!!!
Η χρονιά θα είναι καλή, υπομονή λίγο και ας επιλέξουμε την ώρα του ψήφου την Ελλάδα κι όχι τις πολιτικές οικογένειες…   

 

Advertisements