Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων.

 

Μήπως θα έπρεπε και εμείς, εδώ στα Μέγαρα, να διεκδικήσουμε θέση προορισμού σε κάποιο απ’ τα επταήμερα ‘’πολυμουσειακά’’ εισιτήρια και τις πολιτισμικές διαδρομές των επτά ημερών; Μιας και η πολιτεία πάλι μας ξέχασε, είτε μας θέλει μόνο σαν Δυτική Αττική, με ότι συνεπάγεται αυτό…

Έχουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, έχουμε τη Κρήνη, έχουμε τις Παγές, έχουμε ακόμη και θρησκευτικούς χώρους που μπορούν να συναγωνιστούν κάλλιστα άλλες πόλεις με αρχαιολογικά/θρησκευτικά εκθέματα ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των τουριστών και την διαφήμιση του Δήμου παγκόσμιος.

Είναι άδικο να εξαίρετε η πανάρχαια ιστορία της Μητρόπολις των αρχαίων Μεγάρων, καθώς οι ξένοι γνωρίζουν περισσότερα για τα Υβλαία Μέγαρα (Σικελία), το Βυζάντιο(Τουρκία), τη Χαλκηδόνα(Τουρκία) κι όχι της πατρίδας που δημιούργησε τούτες τις αποικίες!    

Η κρήνη του "Θεαγένους" που υδροδοτούσε τα αρχαία Μέγαρα.

 

 

Το πολυμουσειακό εισιτήριο είναι ένα ενιαίο εισιτήριο επτά ημερών όπου θα μπορούν να αγοράζουν οι ενδιαφερόμενοι για να επισκέπτονται τους διάφορους αρχαιολογικούς χώρους .

Π.χ. Τα νέα εισιτήρια θα ισχύουν από την άνοιξη, δηλαδή την επόμενη τουριστική περίοδο για την Αθήνα, καθώς θα θεσπιστεί το ενιαίο εισιτήριο επτά ημερών που θα περιλαμβάνει με την τιμή των 12 ευρώ το κανονικό και 6 ευρώ το μειωμένο: την Ακρόπολη, την Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Θέατρο Διονύσου, το Ολυμπιείο, το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Κεραμεικό. Εισιτήρια επτά ημερών θα ισχύουν επίσης για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό, το Νομισματικό, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, που θα κοστίζει 8 ευρώ το ολόκληρο και 4 το μειωμένο.

Στην Αττική επίσης προτείνεται πολιτιστική διαδρομή επτά ημερών, με εισιτήριο αξίας 10 ευρώ το ολόκληρο και 5 το μειωμένο, που θα περιλαμβάνει τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Μαραθώνα, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο Βραυρώνας, το Μουσείο Λαυρίου, τους Αρχαιολογικούς Χώρους του Σουνίου και του Ραμνούντα και με δωρεάν επισκέψεις στον Αρχαιολογικό Χώρο του Θορικού, τη Λαυρεωτική και την Μπρεξίζα στη Νέα Μάκρη, όπου βρίσκεται ο ναός των Αιγυπτίων Θεών.

‘’Πολυμουσειακό’’ εισιτήριο θα έχει η Θεσσαλονίκη, οι Δελφοί, η Μεσσήνη κα, ενώ σε επταήμερο εισιτήριο, 10 ευρώ το ολόκληρο και 5 το μειωμένο, θα περιλαμβάνονται επίσης προορισμοί όπως οι Αρχαιολογικοί Χώροι και τα Μουσεία των Μυκηνών, της Επιδαύρου και του Ναυπλίου, με δωρεάν επίσκεψη στο Ηραίο του Άργους και στο Φρούριο του Παλαμηδίου. Επίσης, 6 και 3 ευρώ θα κοστίζει η επταήμερη πολιτιστική διαδρομή που θα περιλαμβάνει τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Μουσείο του Μυστρά και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σπάρτης, με δωρεάν επισκέψεις στην Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβάσιας και στο Μουσείο Πύργου Πικουλάκη στην Αρεόπολη.

 

Advertisements