Άγνωστο βέβαια, πότε θα γίνουν και άσχετο με το τι εσύ Ελληνίδα, Έλληνα θα ψηφήσεις…

 Όμως, θέλω να σου καταθέσω τους προβληματισμούς μου. Θα ήθελα να σου υπενθυμίσω το πόσο πολύ οικονομικά έχει βουλιάξει τη χώρα μας η πελατειακή σχέση (παντός είδους μίζες, προλήψεις Δημοσίου, φοροαπαλλαγές μεγαλοκαρχαριών κ.τ.λ.)  στη πολιτική των δύω μεγάλων κομμάτων. Ακόμη, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, επί τριάντα πέντε χρόνια κυβερνούν την Ελλάδα με ένα χαρακτηριστικό πελατειακό τρόπο ώστε, να κερδίζουν πάντα οι καιροσκόποι (Τράπεζες, ξένες εταιρίες, χρηματιστηριακοί οίκοι κ.α.) και να δυστυχεί ο λαός με τα ψίχουλα που του πετούν.

Από την άλλη πολιτική πλευρά τώρα, η στάση στην αντιπολίτευση της αριστεράς και των μικρών κομμάτων δείχνει να συμβαδίζει με τη πελατειακή σχέση που έχει αναπτυχθεί στον κρατικό μηχανισμό και που μας οδήγησε μέχρι την σημερινή χρεωκοπία.

Σου δίνω (κατά την δική μου άποψη), μια σφαιρική εικόνα για την ουσία του προβλήματος. Διότι, σαν κάποιος σταθεί και καταμετρήσει τα πολιτικά, τραγικά λάθη των τριάντα πέντε τελευταίων χρόνων, δεν θα μπορέσει να τα χωρέσει ένα άρθρο.

Αν θα γίνουν και όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, πιθανών να είναι η τελευταία μας ευκαιρία ώστε να εκλέξουμε έλληνα (ελληνική κυβέρνηση), για την χώρα μας… Πολλά παίζονται, πολλά λέγονται…

Έτσι, θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ, θα πρέπει να αναλογιστούμε όλους τους αφανείς και επιφανείς ήρωες του ’21, του ’40 και που έδωσαν την ζωή τους για μια ελεύθερη χώρα, την Ελλάδα μας.  Θα πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ καλά, σε τι χώρα πρέπει να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Θα πρέπει, ετούτη τη φορά, να αφήσουμε στην άκρη κάθε προσωπικό όφελος (όπως πελατειακά μας εκπαίδευσαν, τόσα χρόνια, να λειτουργούμε σαν ψηφοφόροι) και θα πρέπει, αυτή τη φορά, να μην επιλέξουμε χρώμα και κόμμα, ονόματα και οικογένειες, μα, μόνο μια ελεύθερη ΕΛΛΑΔΑ με αδούλωτους ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Ας μην επιτρέψουμε να γίνουμε δούλοι σε όσους εποφθαλμιούν τον τουρισμό, τα κοιτάσματα, τη φύση μας.  Αυτές οι ‘’περιουσίες’’ ανήκουν μόνο στους Έλληνες και ήρθε ο καιρός να τις διαχειριστεί ο ελληνικός λαός με την απαιτούμενη ‘’ευλάβεια’’ προς όφελος της Ελλάδας και των αυριανών ελληνικών γενιών.

 

Advertisements