Έπεσαν οι βάσεις, μας λένε απ’ το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων… Και, τουλάχιστον 3.500 επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν πέρασαν πουθενά!!! 
Τι έγινε λάθος, που υπήρξε το πρόβλημα; 
Σε πρώτη εκτίμηση, οι πολύτεκνοι μαθητές ήταν οι μεγάλοι χαμένοι και μετά ακολουθούν οι μαθητές που είχαν συγκεντρώσει χαμηλά μόρια (κάτω από 10.000). Διότι κάποιες σχολές τις επιλογής τους έκλεισαν και όσες παρέμειναν ανέβασαν τα μόρια εισαγωγής έως και 3.000, ώστε τα παιδιά να αποκλεισθούν. 
Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ μάς έπεισαν ότι η χρονιά του 2011, ήταν απ’ τις καλύτερες για τα ‘’πρωτάκια’’ των Ανωτέρων/Ανωτάτων σχολών. Κι όμως, δεν είναι καθόλου αλήθεια τούτη η ‘’φτιασιδωμένη’’ εικόνα των φετινών εισαγωγών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ! 
Ας πάρουμε όμως τα γεγονότα απ’ την αρχή. 
1ον . Οι πανελλήνιες εξετάσεις υπήρξαν απ’ τις πιο δύσκολες, καθώς τα θέματα που δόθηκαν για να εξετασθούν οι μαθητές, ιδιαίτερα στα μαθηματικά, βιολογία ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη και σχεδόν άγνωστη ύλη. Σαν αποτέλεσμα, μαθητές που πήραν το απολυτήριο του Λυκείου με πάνω από 15, να καταφέρουν τελικά να μαζέψουν 5.000 με 7.000 μόρια μόνο! 
2ον. Η ηλεκτρονική κατάθεση του μηχανογραφικού ήταν περίπλοκη και 1.500 περίπου μαθητές δεν κατάφεραν να το συμπληρώσουν για διάφορους λόγους. Όπως: Υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν στο σπίτι τους ηλεκτρονικό υπολογιστή είτε δεν γνωρίζουν να χειρίζονται ηλ υπολογιστή. 
3ον . Η φετινή χρονιά είναι απ’ τις φτωχότερες σε εισακτέους στα ΑΕΙ / ΤΕΙ, όχι γιατί δεν υπήρξαν μαθητές αλλά ‘’κάτι’’ πήγε στραβά και τους κουτσούρεψαν τα προσόντα… 
Ποια ‘’λάθη’’ λοιπόν εμπαίζουν τα όνειρα και το μέλλον των ελληνόπουλων; 

Advertisements