Το λογότυπο του μπλοκ.

 

Το πρωτογνώρισα στο ‘’κλειστό’’ χώρο του windows Live, στις αρχές του 2009, ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα περίπου χρόνια που περιτριγυρίζω στο ιντερνέτ όπου μου προκάλεσε το έντονο θαυμασμό ένα ξεχωριστό μπλοκ. Όχι, τόσο για τα όντως πλούσια θέματα τού κοινωνικού προβληματισμού που διαπραγματευόταν. Εκεί όμως, συνάντησα ήθος, ευγένεια, αυτοσεβασμό, χρηστότητα, σεβασμό κι αγάπη στον οποιοδήποτε συνομιλητή.

Ώρες αμέτρητες περνούσα μελετώντας και μαθητεύοντας κυριολεκτικά την ‘’μπλοκόσφαιρα’’  κοντά του, ώστε σήμερα, να είμαι διαχειρίστρια δύο μπλοκ γενικών θεμάτων και προβληματισμών.  

Στο χώρο του windows Live, το ‘’Yannidakis live’’, όπως το έλεγαν τότε, ήταν το φωτεινό παράδειγμα για πολλούς που είχαμε συσπειρωθεί γύρω του κι είχαμε αποτελέσει μια καθόλα ‘’ηλεκτρονική γειτονιά’’ με αξιόλογους ηλεκτρονικούς κατοίκους.  

Πέρσι, μας ανακοινώθηκε απ’ την εταιρία που μας παρείχε τον ηλεκτρονικό χώρο ότι το  windows Live θα κλείσει και μας μετέφεραν στο χώρο του wordpress.com. Το μπλοκ του ‘’yannidakis’’ που είναι διαπιστευμένο από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχει διακριθεί σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και σχετικά συνέδρια. Επίσης έχει συνάψει σπουδαίες συνεργασίες με μερικά από τα διασημότερα ελληνικά ιστολόγια. Έγινε ‘’Yannidakis.Net’’ κι ακολούθησε την ίδια επιτυχημένη, ίσως και καλύτερη, πορεία στο χώρο των επίσημων μπλοκ της google (το NET στο τέλος της ονομασίας των μπλοκ δηλώνει την επί πληρωμή συνδρομή).  

Μέχρι την περασμένη Τετάρτη στις 17/8/2011, όπου το ιστολόγιο κοινωνικού προβληματισμού ‘’yannidakis.net’’ έχει κατέβει, έχει διαγραφεί και εξαφανιστεί για άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία… Πέντε και πλέον χρόνια καθημερινής εργασίας εξαφανίστηκαν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και χωρίς καμία προειδοποίηση από την google ή άλλον φορέα!

Είναι άραγε η αρχή μιας δύσκολης εποχής για τα μπλοκ, ή, μια ατυχής σύμπτωση;   

Advertisements