Να λοιπόν, που μια έντιμη εισαγγελέας είπε να ‘’καθαρίσει’’, να ποινικοποίηση δηλαδή, στη πλατεία Συντάγματος τις σκηνές των ‘’αγανακτισμένων’’…

Έως εδώ, πιστεύω, ότι την οδήγησε η αισθητική και πιθανών η κακή τουριστική ατραξιόν που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η πλατεία. Δεν μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο φυσικά; Του τύπου: ‘’καταστολή με φασιστικούς τρόπους για τις ειρηνικές διαδηλώσεις’’!

Αλλά, σαν απλή πολίτης όπου ζω όλη μου τη ζωή στο κέντρο της πρωτεύουσας, προβληματίζομαι και διερωτώμαι:  Τούτο το ιστορικό κέντρο της Αθήνας που τα τελευταία χρόνια είναι ένα τεράστιο, βρόμικο και επικίνδυνο κάμπινγκ με τους ναρκομανείς, τους άστεγους, τις ιερόδουλες, τους λαθρομετανάστες και τους λοιπούς εξαθλιωμένους, καθώς καταλαμβάνουν όλους τους ελεύθερους κοινούς χώρους (παγκάκια, πεζοδρόμια κλπ.) Δεν ενόχλησε την αισθητική είτε την τουριστική τους ευαισθησία;

Στη πλατεία Ομόνοιας, στη πλατεία Κλαυθμώνος, στη πλατεία του παλιού Δημαρχείου, στις νεόχτιστες γέφυρες του σταθμού Λαρίσης και στα πέριξ στενά, μέρα-νύχτα, υπάρχουν δυστυχείς άνθρωποι που επαιτούν, μαγειρεύουν, τρώνε, κοιμούνται κι αφοδεύουν σε δημόσια θέα, στους δρόμους!

 

Ελπίζω, τώρα που άρχισε το ‘’καθάρισμα’’, ότι οι ευαισθησίες της Εισαγγελίας δεν θα εξαντληθούν στις μικρές ειρηνικές εγκαταστάσεις των αγανακτισμένων διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος. Μα, θα επεκταθούν και στους εξαθλιωμένους (που προανέφερα), άστεγους αυτής της τόσο κακοποιημένης πόλης!

Έτσι, για να πούμε κι εμείς: πως οι κρατικές υπηρεσίες/δυνάμεις μεριμνούν και για τον πολίτη!  

 

Υ.Γ.

Πέρσι βρισκόμουν στο Λονδίνο, στο Westminster στο πάρκο του Αβαείου, απέναντι απ’ το Αγγλικό κοινοβούλιο, υπήρχαν αρκετές σκηνές διαδηλωτών για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή δε ήταν χειμώνας, η αστυνομία τους έδινε κουβέρτες και διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις τρόφιμα!!!  

Advertisements