Ο Δάντης έγραψε τη ‘’Θεία κωμωδία’’ στο χρονικό διάστημα, 1308-1321, οπού στο αυτό έργο του έκανε σαφή αναφορά στην πολιτική κατάσταση της τότε Ιταλίας. Είναι δε ουσιαστικά γεμάτη από τη διαφθορά και τους  αλληλοσπαραγμούς ώστε εκφράζοντας έτσι μια πολιτική εικόνα που ήταν διχασμένη ανάμεσα σε δύο μεγάλα κόμματα, τους ‘’Γουέλφους’’ και τους ‘’Γιβελίνους’’, και την ονόμασε ‘’ΚΩΜΩΔΙΑ’’ (αργότερα ο Βοκάκιος πρόσθεσε στο έργο τη λέξη ‘’θεία’’ και έκτοτε λέγετε ‘’ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ’’).

Το πρώτο μέρος του έργου είναι η κόλαση (τα άλλα δύο είναι: Καθαρτήριο, Παράδεισος) Και σήμερα πολλά επίσημα χείλη στην Ευρώπη, σιγοψιθυρίζουν πως αρχίζουμε να βιώνουμε μία ‘’δάντιο κόλαση’’ σε μεγαλύτερη βέβαια έκταση!

Η Ενωμένη Ευρώπη απ’ τη μία μεριά και στην άλλη πλευρά η Γερμανία με τις τράπεζές της…

Οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται το οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης, αποτυπώνονται εύγλωττα στην απόφαση των ηγετών της Ένωσης να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι, την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις Βρυξέλλες. Σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα αναζητηθούν ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις για την αποφυγή του ευρω-λουκέτου. Δεν είναι βέβαια τυχαίο το γεγονός, ότι η πεισματική άρνηση της Γερμανίας να υποχωρήσει από τις θέσεις της, και το «παιχνίδι» με τον χρόνο, όπως αποτυπώθηκε στα ομιχλώδη συμπεράσματα του Eurogroup, γκρέμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και εκτόξευσαν στα ύψη τα spreads τόσο της Ιταλίας όσο και της Ισπανίας…

Κι έρχεται το ερώτημα: εμείς εδώ στην Ελλάδα τι θα γίνουμε;

Μα γι αυτό ο μιλούνε στην Ένωση για την ‘’δάντιο κόλαση’’!

Η ‘’τοπική’’ πολιτική διαφθορά στο μεγαλείο της! Διεφθαρμένοι και αλαζόνες πολιτικοί μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία.

Δυο χρόνια γράφω, φωνάζω, για τα πονηρά σχέδια της Ευρώπης. Ένα χρόνο πριν έγραψα πως έπρεπε να κάνουμε αναδιάρθρωση για να απαλλαχτούμε από τις ‘’κακότυχες κινήσεις’’ των πολιτικών μας και να ορθοποδήσουμε. Μα οι περισσότεροι κώφευαν και τυφλωνόντουσαν για τη ‘’θέση’’… 

Τέρμα πια τα ψέματα, ήρθε η ώρα που ο κάθε μπαμπέσης κι ανθέλληνας πολιτικός να πληρώσει για την χρεωκοπία της χώρας και την δάντιο κόλαση που μας έβαλε με σκοπό το δικό του κέρδος, όποιο κι αν ήταν αυτό! 

Advertisements