Μόλις πριν έξη ημέρες το είχα γράψει : ‘’Ξέρεται, πως δεν έφταιγε ο προηγούμενος υπουργός των οικονομικών, καθώς και γνωρίζεται ότι, ο τωρινός δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τους στενωπούς του δυσβάστακτου οικονομικού χρέους, διότι σκύψαμε πάρα πολύ τη μέση στους οικονομικούς δολοφόνους και ετοιμάσαμε το λαιμό μας για την γκιλοτίνα…’’ Στο άρθρο: ‘’Απλά μια ‘’νέα’’ κυβέρνηση και γι’ άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα…’’ Της περασμένης Κυριακής (19 Ιούνη 2011).
Τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ( χθες 24/6/2011 ), απ’ τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός και τα χθεσινά νέα φορολογικά μέτρα απ’ τον υπουργό οικονομικών, λόγω της μεγάλης λιτότητάς τους, τα καθιστούν ουσιαστικά ανεφάρμοστα, ανέφικτα! 
Δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να αντέξει ο ελληνικός λαός κι άλλη σύνθλιψη των πενιχρών εναπομεινάντων εσόδων του. 
Μας κοροϊδεύουνε και συγχρόνως μας ξεπουλάνε, έναντι πινακίου φακής, γιατί δεν μπορούν να παραδεχτούν πως απ’ την αρχή της κυβέρνησής τους ακολουθήσανε τους χαώδεις δρόμους της ‘’τεχνοκρατίας’’ λανθασμένα. Πιθανών και να μην γνώριζαν ότι, άλλο είναι η παραδοσιακή πολιτική κι άλλο η τεχνοκρατική.
Έτσι, βρεθήκαν μπροστά στο μεγάλο δίλημμα: ‘’ο ελληνικός λαός, ή, η κυβερνητική θέση τους.’’ Και, τούτοι επιλέξανε την κυβερνητική θέση! 
Κύριε πρωθυπουργέ προέρχεστε από μία ιστορική πολιτική οικογένεια όπου με την ‘’παραδοσιακή’’ πολιτική, είχε κερδίσει ομολογούμενος, σημαντικές μάχες υπέρ του ελληνικού λαού κι είχε βαδίσει σταθερά προς την εθνική ανεξαρτησία. 
Δυστυχώς σήμερα (απ’ την είκοσι μηνών κυβέρνησή σας), το μόνο που έχετε καταφέρει, είναι να βρεθούν και τα δισέγγονά μας δέσμια των ξένων οικονομικών δυνάμεων!
Ας αφήσουμε στην άκρη, τη πιο συνηθισμένη των ημερών μας δικαιολογία: ‘’δεν υπάρχουν χρήματα για τις άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες’’. Τούτος ο λαός, απ’ το 1821, πορεύετε με την ανέχεια και τα διάφορα ξένα δάνεια. ΟΜΩΣ, πάντα είχε τον τρόπο να ξεπερνά τους οικονομικούς υφάλους και τους σκοπέλους των ξένων δυνάμεων. Τι άλλαξε λοιπόν τώρα;
-Το μόνο που άλλαξε, ήταν ότι δεν αντιληφτήκατε εγκαίρως (όσο κι αν το φωνάζαμε πολλοί), πως η ΕΕ μας έβαζε τρικλοποδιά με τα οικονομικά πειράματά της, γιατί ήθελε χρόνο να διαχειριστεί την οικονομική κρίση που κτυπούσε την πόρτα της. Η Ευρώπη δεν ήταν ικανή, δεν είχε προνοήσει να θωρακιστεί κατά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι και το μεγάλο της πρόβλημα… 
Όχι λοιπόν στο Μεσοπρόθεσμο! Επιστρέψετε στη ΕΕ το πρόβλημα. Μην καταδικάζετε σε ένα τραγικό ‘’δουλοκρατικό’’ καθεστώς τη χώρα μας. Ούτως ή άλλος, η Ευρώπη δεν θα αντέξει τις παγκόσμιες οικονομικές επιθέσεις… 
Η πατρίδα μας, γιατί να πρέπει να περάσει σε μια χούφτα οικονομικών δολοφόνων; Όπου μόνο έτσι θα βιώσει μία ανείπωτη οικονομική δικτατορία!!! 

 

 

 

 

Advertisements