Πηγή εικόνας:http://tvxs. gr

Ο Δρ. Δημήτρης Αντωνίου. Πηγή εικόνας:http://tolimeri.blogspot.com/2011/04/blog-post_367.html
 

Το Al Jazeera πρόσφατα αφιέρωσε ένα επιπλέον, δημοσίευμα με εκτενή αναφορά  στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα εδώ και καιρό στην Ελλάδα, για την οικονομική δυσχερή κατάσταση που βιώνουν οι έλληνες, την αντίδρασή τους απέναντι στη κρίση, στις δυσλειτουργικές ακριβές δημόσιες υπηρεσίες και το μνημόνιο. 

Ο ‘’θαυμασμός’’ των αράβων δημοσιογράφων ήταν έκδηλος για το πώς διαχειρίζεται ο ελληνικός λαός την οικονομική κρίση, το μνημόνιο και  τις σθεναρές αντιστάσεις που παρουσιάζει απέναντι στις αυξήσεις και τις ‘’κακές’’ δημόσιες υπηρεσίες.   

Σε δύο ουσιαστικές αναφορές στάθηκαν ιδιαίτερα.

Οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera έκαναν την πρώτη τους αναφορά για το κίνημα «Δεν Πληρώνω» και η δεύτερη αναφορά υπήρξε για τον Δρ. Δημήτρη Αντωνίου, χειρουργό που ειδικεύεται στην ογκολογία και πριν από έναν χρόνο, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για καταστρατήγηση του Συντάγματος και για εσχάτη προδοσία, αφού θεώρησε παράνομους τους όρους του Μνημονίου. Συν τοις άλλοις, παραλλήλισε τη συμφωνία των όρων του δανείου με την Κατοχή, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, από τους Γερμανούς.

Ο Δρ. Αντωνίου σημείωσαν με έμφαση, ότι δέχεται τη συμπαράσταση χιλιάδων συμπολιτών του. Ενώ την ίδια ώρα, ο Γιώργος Κοσμόπουλος, ένας εκ των ιδρυτών του «Δεν Πληρώνω» τονίζει ότι «οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να καταλάβουν ότι ο κόσμος δε συμφωνεί με τις πρακτικές τους και είτε πρέπει να τις αλλάξουν, είτε να πάνε σπίτι τους».

Το Al Jazeera καταλήγει, ότι τα λόγια του κ. Κοσμόπουλου αποτυπώνουν μία νέα τάση στην Ελλάδα: Οι πολίτες δε φοβούνται να αντιδράσουν μαζικά δηλώνοντας την αντίθεσή τους στις πρακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία, το ελληνικό κοινοβούλιο, για το μνημόνιο και κατά της οικονομικής κρίσης.