Πηγαίνοντας στην αγορά φυσικά δεν αναρωτηθήκαμε, εάν τα ελληνικά προϊόντα που θα αγοράσουμε είναι σπαρμένα από χέρια ελληνικά, άλλωστε και γιατί να αναρωτηθούμε; Τα δικά μας παιδιά, έχουμε όνειρο, θέλουμε και πρέπει να τα δούμε μακριά από χειρονακτικές εργασίες.

 Έτσι ακριβώς κι εκείνο το σπιτάκι, είτε το διαμερισματάκι που αγοράσαμε μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια δεν αναρωτηθήκαμε εάν το κατασκεύασαν χέρια ελληνικά. Άσε, που για όλες τις μικροεπισκευές του σπιτιού μας θα έρθει ο κάθε αλλοδαπός να της επισκευάσει. Στο περίπτερο, στο φούρνο, στο μαγαζάκι της γειτονιάς, στο καφενείο, για τη γριά μάνα μας, τον ανήμπορο πατέρα μας, στο καθάρισμα του κήπου, του σπιτιού, του γραφείου, όλο και κάποιος αλλοδαπός ή αλλοδαπή θα μας εξυπηρετήσει, είναι βλέπεις και φθηνά τα αλλοδαπά εργατικά χέρια…

Και να! Τώρα πήραμε το νόμο στα χέρια μας κι αρχίσαμε να καταδιώκουμε, να ξυλοφορτώνουμε, να στέλνουμε στο νοσοκομείο αυτούς τους ανθρώπους, που εμείς, επί τριάντα χρόνια χρησιμοποιούμε –και, πολλές φορές τους εκμεταλλευόμαστε άγρια- γιατί έκαναν γκέτο το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Ποιος φταίει, η πολιτεία, εμείς, η φτώχια τους, η φτώχια μας, τα πρεζομένα νιάτα μας;

Όποιος και να φταίει για άλλη μια φορά στείλαμε μια αρνητική εικόνα στο παγκόσμιο φόρουμ για τον  ‘‘ελληνικό’’ πολιτισμό μας. Εμείς που κοντά στα άλλα δεν έχουμε, δεν διαθέτουμε εργατικά χέρια κι έχουμε άμεση ανάγκη τους αλλοδαπούς για να επιβιώσουμε.

Α, ναι! Εάν λοιπόν δεν σου αρέσει όλη αυτή η δημιουργηθήσα κατάσταση, υπάρχει κι άλλη μία πιο ανθρώπινη και πολιτισμένη διέξοδο απ’ το να τσαλαπατάς και να δέρνεις ανθρώπους.

Εσύ πρωτευουσιάνε, ή όποιος άλλος διακατέχετε από ξενοφοβία, να στείλετε τα παιδιά σας στα χωράφια του Μαραθώνα, των Μεγάρων, στην οικοδομή, στις ψαρότρατες και σ’ όλες τις βαριές, ‘’βρώμικες’’ κατ’ εσάς εργασίες, να μην ψωνίζετε απ’ τα κινέζικα, μην παραγγέλλετε πίτσες, σουβλάκια κ.τ.λ., μην ξαπλώνετε με τις έγχρωμες, μην, μην, μην… μόνο τότε δεν θα υπάρχουν αλλοδαποί στην Ελλάδα για να τους ρίχνουμε όλα τα φταιξίματα της κακομοιριάς μας.

Δεν θέλω να γράψω για την δήθεν αφορμή, (διότι για μένα είναι δήθεν η αφορμή, να εκμεταλλευόσαστε το θάνατο ενός αθώου ανθρώπου για να βγάλατε όλα τα ξενοφοβικά σας απωθημένα επάνω σε ανθρώπους), που σας παρακίνησε να βγείτε στους Αθηναϊκούς δρόμους και να χτυπάτε, να εξευτελίζετε την ανθρώπινη υπόσταση.

Σε αυτή τη χώρα που γεννήθηκε η παιδεία, η Δημοκρατία, σε τούτη τη χώρα, σήμερα δυστυχώς με 300 χούλιγκανς και 2000 χρυσαυγίτες τα κάνουμε μπάχαλο!

Και για το ρεζουμέ;  Έχω να σας πω, ότι από τότε που γεννήθηκα –κι είναι πολλά χρόνια- κατοικώ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και φυσικά με προβληματίζει η γκετοποίηση, οι αλλοδαποί, οι πόρνες, τα πρεζάκια… Όπως με προβληματίζουν οι Αθηναίοι που νοικιάζουν, τα σπίτια, τα υπόγεια, τα γκαράζ, τις αποθήκες τους για λίγα ευρώ σε αλλοδαπούς και,  βλέπεις σε μια υπόγεια αποθήκη δέκα τετραγωνικών να ζουν είκοσι αλλοδαποί…      

Advertisements