Μια ευλογημένη Άγια Μεγάλη Εβδομάδα εύχομαι για όλους μας.

Καλή Ανάσταση.

Αγαπητέ κύριε Νικόλιζα, σας ευχαριστώ για τους “επαίνους” που  τοποθετείται στο πρόσωπό μου, ιδιαίτερα στο πρόσφατο αναρτημένο κείμενο/άρθρο σας στα τοπικά μπλοκ των Μεγάρων.

Είναι όντως τόσο “αληθινοί”, τούτοι οι “έπαινοι”, όσο και τα όσα γράφετε για το ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.(περί στεγανών, διότι εάν παρακολουθούσατε τη πορεία του, θα βλέπατε ότι σε κάθε παράσταση υπάρχουν πάντα καινούργια πρόσωπα είτε, αυτό που αποκαλείτε εσείς “νέο αίμα”). Οπότε αγαπητέ κύριε, σάς επιστρέφετε η ημιμάθεια και η κακή πληροφόρηση στη σύγχρονη ιστορία του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ..

Πάμε λοιπόν παρακάτω…

Θα ήθελα  ειλικρινά να μας απαντήσετε (μια και είστε εκδότης τοπικής εφημερίδας των Μεγάρων και δημοσιογράφος της εφημερίδας Νέα Πνοή), εάν ο Δήμος, είτε η  ΔΗΚΕΔΗΜΕ  έχουν αποφασίσει μέχρι σήμερα (Δευτέρα 18-04-2011), για κάποιο συγκεκριμένο σκηνοθέτη;

 Ακόμη εάν η παρουσίαση του αξιότιμου συμπολίτη μας  κ. Ηλιόπουλου στο Στρατουδάκειο, ήταν από ιδιωτική –προσωπική του- πρωτοβουλία ή, είχε την επίσημη απόφαση του Δήμου Μεγαρέων, δηλαδή, να παρουσιαστεί σαν σκηνοθέτης του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.;

Εδώ, θα πρέπει να σας θυμίσω ό,τι ο κάθε πολίτης Μεγαρέας, έχει  το δικαίωμα να ζητήσει το Στρατουδάκειο για πολιτιστική εκδήλωση και ο Δήμος οφείλει να το παραχωρήσει. Νομίζω (εάν κάνω λάθος διορθώστεμε), ακριβώς έτσι –σαν ιδιώτης-, παρουσιάστηκε και ο κ. Ηλιόπουλος στο Στρατουδάκειο με τους δέκα-δώδεκα φίλους του, ώστε να τους μιλήσει για μια πιθανή συνεργασία του, στη σκηνοθεσία με το ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ. Μάλιστα ήταν εκεί, ΜΟΝΟ, δυο ή τρεις ερασιτέχνες ηθοποιοί (απ’ την πλειάδα των ερασιτεχνών ηθοποιών συμπολιτών μας που παρουσιάστηκαν/συνεργάστηκαν με το ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.  από το 1986!!!)  

Αυτό δεν σας αποκαλύπτει την αλήθεια… ότι ο κ. Ηλιόπουλος δεν είναι ο επιλεγμένος απ’ το Δήμο (μέχρι σήμερα) σκηνοθέτης του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ;

Πάντα προσπαθείτε να μου βάλετε -όποια λόγια σας κάνουν στο στόμα- αλλά δυστυχώς, αγαπητέ κύριε, τούτο δεν είναι ότι το κάνετε μόνο σε μένα… Τώρα, πολύ πιθανών για να κρύψετε την δημοσιογραφική σας αναληθή σύγχυση, μπερδεύετε και τον Δήμο Μεγαρέων καθώς γράφετε: “ Όταν μάλιστα ο Δήμος έδωσε την δυνατότητα σε έναν άλλον σκηνοθέτη να σκηνοθετήσει…” Αναλήθειες λοιπόν για να δικαιολογήσετε τις αβάσιμες εμμονές σας απέναντι  στο τεράστιο πολιτιστικό έργο του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ των τελευταίων χρόνων.

Σε εμένα γράφτε ή πείτε ότι θέλετε και θα σας είμαι ευγνώμων, διότι ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας, την αγάπη και την ταπεινή προσφορά μου για τον τόπο, ώστε μπορούν να μας κρίνουν και τους δύο. Όμως, είναι μεγάλη η ντροπή να μαυρίζετε χρησιμοποιώντας μελανή κι αναληθή δημοσιογραφία για τον πολύ ζωντανό οργανισμό του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ. που τόσα έχει προσφέρει στα Μέγαρα!

Α, ναι! Αν πράγματι σας ενδιαφέρει τώρα η ψυχαγωγία μου;

Πρέπει να σας απαντήσω πως είδα το θεατρικό του 2ου Λυκείου, το χειροκρότησα κι ένιωσα πάρα πολύ υπερήφανη που ο Δήμος Μεγαρέων τους έδωσε την άδεια, ώστε να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα Σουσαρίων που κατασκεύασαν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ. σε σχέδια του σκηνοθέτη Γιώργου Μαρδά, τα σκηνικά του Δον Κιχώτη απ’ την τελευταία παράσταση του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ., τα κουστούμια απ’ το βεστιάριο του ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ… Πράγματι αγαπητέ, για αυτήν την όμορφη θεατρική προσπάθεια του 2ου Λυκείου, ήταν μηδενικά τα έξοδα  (εφόσον ήταν αρωγός τους ο Δήμος Μεγαρέων και το ΔΗ.ΘΕ.ΜΕ.), όπου πάντα στηρίζουν τις σχολικές παραστάσεις κι όχι μόνο.

Θα πρέπει ακόμη να γνωρίζετε ότι στην δημοσιογραφία, η επίθεση γίνετε με αλήθειες και πάντα για το συγκεκριμένο θέμα που ασχολούμαστε κι όχι με ασαφείς ποταπές  εκφράσεις που σαφέστατα δηλώνουν μόνο με αρνητικές κρίσεις εκείνον που τις εκτόξευσε.

Καλή Ανάσταση αγαπητέ κύριε, κι αγάπη για τον πολιτισμό που θα πρέπει εσείς/εμείς, δημοσιογράφοι/αρθογράφοι/πολίτες να παράγουμε.

Με εκτίμηση πάντα.

Advertisements