Ο καυγάς τελικά ήταν, για το ποιος έπρεπε να το ανακοινώσει πρώτος κι όχι γι την ουσία του θέματος των πενήντα δις. Για άλλη μία φόρα, οι πολιτικοί μας, μας πάσαραν ένα επικοινωνιακό παιχνίδι για να χωνέψουμε ευκολότερα την κακομοιριά μας… Σιγά, μην τους πόνεσε για την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού και το επιτακτικό κούνημα του δακτύλου της τρόικας!
Μήπως, όμως τώρα, θα πρέπει να δούμε ποιοι ήταν εκείνοι που καταρράκωσαν την αξιοπρέπεια και βύθισαν πολύ βαθειά στην καπιταλιστική κρίση τη χώρα;
Όπως: Ανεργία, πληθωρισμός, ακρίβεια, αφαίμαξη φορολογίας, μειώσεις μισθών/συντάξεων και όλα τα άλλα που δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός να τα αντιμετωπίσει με την “πρέπουσα ” αξιοπρέπεια.
Πριν μόλις δυο χρόνια, η Ελλάδα συνταρασσόταν απ’ τα πολιτικά οικονομικά σκάνδαλα. Simens, Βατοπέδι, κλεψιές, μίζες και τόσα άλλα… Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος;
Κι όλα αυτά, είτε τα περισσότερα, είχαν να κάνουν με το “ξεκοκάλισμα” των δάνειων που πάρθηκαν για να δημιουργηθούν τα ολυμπιακά έργα… Ναι! Εκεί έγινε το μεγάλο φαγοπότι και παραπλούτισαν τα κόμματα και κάποιοι πολιτικοί (με όσα φυσικά έχουν ειπωθεί από επήσιμα πολιτικά χείλη). Λέτε (το ανακοινώσατε την Τρίτη 15-2-2011), με την αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος ό,τι θα αξιοποιήσετε τα ολυμπιακά ακίνητα… Μα δεν κάνετε καμία αναθεώρηση στο Σύνταγμα, ώστε να τιμωρήσετε όλους εκείνους που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική καταστροφή… και απλά τους αθωώνεται, επικολλώντας Συνταγματικά προσκόμματα στις αποφάσεις!!!
Και σαν να μην μας έφταναν οι τόσες άνανδρες κλεψιές, μίζες νόμιμες ή παράνομες και κοροϊδίες, αφεθήκατε στα πειραματικά παιχνίδια της Ε.Ε. και μας βάλατε στην οδυνηρότατη περιπέτεια της κατοχής απ’ την τρόικα… Γιατί μην μας πείτε, ότι δεν υπήρξαν άλλες λύσεις, που τις επέλεξαν ορθά οι πολιτικοί της Πορτογαλίας και των άλλων χωρών.
Χαμένες ευκαιρίες λοιπόν… για να μας πείσετε πως νοιάζεστε για τη αξιοπρέπεια της χώρας, ενώ τα πεπραγμένα σας, μας οδηγούν στη καταρράκωση της αξιοπρέπειας, ενός μέχρι πρότινος, περήφανου λαού που πλέον δεν θα μπορέσει να επιβιώσει με τις πενιχρές συντάξεις των 300-400 και τους μισθούς των 600-700 ευρώ.