ευρώ...ευρώ....

 

Η κρίση δεν χτύπησε τη χώρα, η οικονομική κρίση βρήκε στόχο μόνο τη “καρδιά” της Ε.Ε. Και φυσικό επόμενο ήταν, εμείς οι οικονομικά αδύναμοι και πλήρη εξαρτώμενοι της Ε.Ε. να βρεθούμε απροστάτευτοι… Δυστυχώς δεν έχουμε και πολιτικούς αντάξιους των περιστάσεων… Έτσι, το όντως μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της Ε.Ε. μεταφέρθηκε δίχως καμία αντίδραση στις πλάτες του Ελληνικού λαού για πειραματισμούς!

Τι οικονομικά λάθη όμως έπραξε η Ε.Ε. και γιατί δεν εισήρθε η τωρινή κρίση και στη κινέζικη οικονομία που είναι μία απ’ τις πιο ανθηρές; ‘Ίσως η μοναδική ανθηρή…

Όχι, οικονομολόγος δεν είμαι, μα βάζοντας κάτω τη κοινή λογική. Πιστεύω ότι το οικονομικό κινέζικο μοντέλο που επένδυσε στο καπιταλισμό, δίχως να είναι καπιταλιστικό, έχει φέρει στα ταμεία τους πάρα πολύ πλεονάζον χρήμα…

Κρατούν πολλή χαμηλά το ρενμπίνμπι (πρώην γιουάν) στη Κίνα, και καταναλώνουν πολύ κάτω από τις δυνάμεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν τεράστια πλεονάσματα στο ισοζύγιο πληρωμών. Στη στάση τούτη βέβαια, οδηγήθηκαν μετά απ’ την οικονομική κρίση στην ανατολική Ασία, ώστε τους έπεισε να κρατήσουν το νόμισμα τους χαμηλά και να έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλες δεξαμενές ξένου συναλλάγματος!

Η Ευρώπη τι έκανε;

Οι οικονομολόγοι της δεν έλαβαν ποτέ υπόψη τους την οικονομική στάση της Κίνας, δεν μελέτησαν ποτέ το πώς οι Ασιάτες αυτοί διαχειρίστηκαν τη δική τους οικονομική κρίση, ώστε να εισέρθουμε εμείς πιο ανώδυνα στην οικονομική κρίση της Δύσης.

Η δυνατές οικονομίες της Ενωμένης Ευρώπης έκαναν εντελώς τα αντίθετα, ανέβασαν την αξία του Ευρώ, έναντι των άλλων νομισμάτων (ιδιαίτερα του δολαρίου), με σκοπό το προσωπικό κέρδος… Π.χ. το 2008-2009, η Γερμανία είχε σημαντικά κέρδη από χώρες της Ε.Ε….

 Έτσι οι αδύνατες οικονομίες (όπως Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και άλλες) της Ε.Ε., να βρεθούν εκτεθειμένες και “άοπλες” στον οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο!!!

Η Μέργκελ προσπαθεί να κρατήσει ισχυρό το ευρώ, πρώτα για τη γερμανική οικονομία και λιγότερο για την Ε.Ε… Οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία τις αδύναμες οικονομίες.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Αγγλία πειραματίσθηκαν στην Ελλάδα, (σπρώχνοντάς την βιαίως στους μηχανισμούς στήριξης νδτ και τρόικας), για να περισώσουν τον οικονομικό εαυτό τους….. μα, το πείραμα της Ελλάδας έως τώρα έχει μόνο αρνητικά αποτελέσματα!!!  

Ετοιμάζουν άλλο πλάνο, στο ίδιο όμως πείραμα, για την Πορτογαλία. Αλλά εκεί δεν έχουν να κάνουν με άτονους/άχρωμους πολιτικούς.  Ώστε δεν θα το περάσουν τόσο εύκολα…

Να λοιπόν πια είναι η οικονομική κρίση που μας τυραννά στύβοντάς μας σαν λεμονόκουπες… Εδώ στην Ελλάδα…

Ευρώπη, Ευρώπη που για άλλη μια φορά μας πουλάς, προδίδοντάς μας απαίσια, για να σώσεις το τομάρι σου!!!

    

 

«Δείγμα»…άτονου/ άχρωμου πολιτικού… που κυβερνά την Ελλάδα!!!

Αυτόν τον «αχαρακτήριστο» ποιος θα τον μαζέψει;

Κανένας δεν του είπε για το Ελληνικό έθνος…. πως δεν ήταν περιορισμένο στα εδαφικά σημερινά όρια;

Ντροπή!!!