Κοντά στους λειψούς πολιτικούς, εμφανίζεται και μια ακόμη σοβαρότερη έλλειψη, εκείνη των δεδηλωμένων πνευματικών ελλήνων!

Γιατί δεν μπορεί τούτη η χώρα να μην έχει πνευματική ζωή. Δεν μπορεί να μην είχε/έχει πνευματικούς ανθρώπους ώστε, να μπούνε μπροστά αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον απλό έλληνα και να του δώσουν ξανά τις ελπίδες για το αύριο…

Που λούφαξαν λοιπόν, γιατί σιώπησαν, γιατί δεν εμφανίζονται, όλοι αυτοί οι διανοούμενοι της Ελλάδας;

Είδατε εσείς κάποιον να σταθεί πλάι μας κι απέναντι σε τούτη τη καταστροφή που ζει η χώρα μας;

Ας έδιναν μια δωρεάν συναυλία, μια ανοικτή διάλεξη τέλος πάντων, όπου θα εξηγούσαν στον έλληνα, όλες τις “παράξενες” λέξεις και πράξεις που τυραννούν το τελευταίο χρόνο τη ζωή του. Να του έδιναν με την ελπίδα του πνεύματος, τη σπίθα που θα ζεστάνει τη παγωμένη ψυχή του.    

Που πήγατε μωρέ, γιατί κιοτέψατε;

Τώρα σας χρειαζόμαστε, τώρα πρέπει να “ζωστείτε” τα πνευματικά άρματά σας (αν πράγματι τα ‘χετε κι αγαπάτε αυτό το τόπο), και να παλέψετε μαζί μας για την ελευθερία της πατρίδας μας ενάντια στη κατοχή του νδτ και της τρόικας!

Τι να το κάνουμε… όταν είμαστε “λεύτεροι”, να μας “τσαμπουνάτε” τις πνευματικές δημιουργίες σας;  Τι να το κάνουμε τότε…

Μόνο να θυμάστε πως, κάποτε θα σταθούμε και πάλι λεύτεροι στα πόδια μας, γιατί η Ελλάδα ποτέ δεν θα χαθεί… Και μην τολμήσετε τότε να μας πείτε οποιαδήποτε πνευματική μπούρδα σας, του τύπου: (το πρόβλεψα, αγωνίστηκα κτλ). Διότι στις δύσκολες για το έθνος στιγμές βρεθήκατε ανύπαρκτοι και δέσμιοι των συμφερόντων σας….  

Advertisements