Να λοιπόν, που με έβαλαν τα καλικατζαράκια, να μουρμουρίζω με αγανάκτηση εορτάσιμες μέρες, γιατί δεν μπορείς κατακαημένε έλληνα, να καταλάβεις «τα έργα και τις ημέρες μας»!

Υπάρχει λίστα φοροφυγάδων λες…

-Ε, και;

-Για να την ξεκαθαρίσουν (οι από επάνω ντε, και μην μας πιέζει το νδτ), φτιάχνουν νομοσχέδιο για να τους δωρίσουν τα 24 δις, τι άλλο θες; Άσε που αποφάσισαν επιμήκυνση του χρέους, (να σου πω, ότι δεν πολύ κατάλαβα εάν ήταν για περισσότερη χρονική φτώχια, ή, για το δάνειο).  

-Α, ναι! Βγάζουν και τη φοροκάρτα για τον μικρόμισθο και τον χαμηλοσυνταξιούχο για να δουν που χαλά το “μπαγιόκο” του… Σε πόσα φακελάκια δηλαδή για την υγεία του πάνε!

-Όχι, δύσμοιρε έλληνα, δεν θα σου κάνουν το χατίρι… Δεν θα μπει κανένας φυλακή ούτε από τούτους, μήτε απ’ τους άλλους.

-Τι είπες; Α, ναι, το γνωρίζω! Αρκετοί είναι οι ενεργοί πολιτικοί που δεν έχουν δηλώσει το έντυπο «πόθεν έσχες»…   Τι λες τώρα εσύ, μήπως μαζί τα φάγατε, τα βουτήξατε; Αι στο καλό σου, χρονιάρες μέρες, τέτοια σκέπτεσαι;

-Όχι, όχι, μην παραπονιέσαι, μάλιστα, σε προσέχουν για να μην σου ανέβει η χοληστερίνη, το ζάχαρο που θα ’χει σοβαρές συνέπειες στα καρδιολογικά σου επεισόδια… Γι’ αυτό το φαγητό στο τραπέζι σου ήταν φτωχικό κι ελλιπής φέτος (για του χρόνου δεν σου εγγυούμαι εάν θα έχεις τραπέζι όπου θα βάλεις το φαγητό σου). Είδες τώρα πόνο που σου δείχνουν και προσοχή;

-Τώρα το να σου ευχηθώ, χρόνια πολλά, θα είναι σαν να “γουστάρω” να γίνεις ήρωας ή ασκητής, είτε πτώμα…

Για πια ελπίδα μας μιλούν…. Αφού αποτύχανε για μια ακόμη φορά!!!