Με “χελώνα” …. κατά το βουλευτή της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκη.

Η Τετάρτη 15/12/2010, ήταν  μια ξεχωριστή ημέρα ως προς την απεργία αλλά και την Αθηναϊκή πορεία που έκαναν οι αγανακτισμένοι με τη πολιτεία απεργοί. Όμως τούτη η με ένταση πορεία και που είχε μεγάλη συμμετοχή διαδηλωτών, πέρασε σε δεύτερη μοίρα από τις σκηνές βίας στην Αθήνα και την κατακριτέα επίθεση στο Κώστα Χατζηδάκη που έχει προκαλέσει σάλο στην ελληνική κοινή γνώμη ενώ το  περιστατικό έχει κάνει το γύρο του κόσμου.

Είναι βέβαια σύνηθες το φαινόμενο της βίας στις μεγάλες πορείες και φυσικά όταν αυτές γίνονται για να δηλώσουν οι συμμετέχοντες την αντίθεσή τους σε αντιλαϊκά απ’ την πολιτεία μέτρα. Π.χ. Όπως οι Άγγλοι σπουδαστές που διαδήλωσαν πρόσφατα στο Λονδίνο για την αύξηση των πανεπιστημιακών εισφορών όπου κι εκεί υπήρξαν πολλά βίαια επεισόδια καθώς προπηλάκισαν το αμάξι με τον Πρίγκιπα Κάρολο και την Καμίλλα…  

Εχθές, ο Αθηναϊκός λαός ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να διαδηλώσει ενάντια όλων των απεχθών μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής  που είναι εκείνα για την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων αλλά και τις συνεχόμενες περικοπές απ’ όλους τους κοινωνικούς τομείς.

Έγινε βέβαια και η άτυχη επίθεση κατά του βουλευτή και πρώην υπουργού της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη που σαν πράξη είναι κατακριτέα κι από την γράφουσα. Όμως, ο ελληνικός λαός που ζει πλέον πολύ πιο κάτω απ’ το ευρωπαϊκό όριο της φτώχιας, γνωρίζει τους 300 υπαίτιους για αυτή την οικονομική εξαθλίωσή του… Και με παντοίους τρόπους αναζητά δικαίωση…

Μάλιστα στη προσωπική σελίδα του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Κώστα Χατζηδάκη (http://www.khatzidakis.gr/site/.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=53

Στην ένδειξη «ΑΛΛΗ ΔΡΑΣΗ» και στο τομέα «Συγγραφικό έργο» θα διαβάσουμε:

http://www.khatzidakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=4250&Itemid=73 ) Καθώς στη συγγραφική του δραστηριότητα με το βιβλίο «Χελώνες και Τίγρεις», προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα μας μπορεί να μεταλλαχθεί από χελώνα σε οικονομική τίγρη και με ποιον τρόπο…

Εκεί δε θα δούμε την περίληψη του βιβλίου όπως ο ίδιος την παρουσιάζει:

«Χελώνες και Τίγρεις
Το βιβλίο αυτό που γράφτηκε από κοινού με τον βουλευτή Κερκύρας της ΝΔ Κ. Ν. Γεωργιάδη, προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν η χώρα μας μπορεί να μεταλλαχθεί από χελώνα σε οικονομική τίγρη και με ποιον τρόπο.

Ο τρυφερός χαρακτηρισμός «χελώνα της Μεσογείου» δεν έχει αποδοθεί ακόμη στην χώρα μας, μάλλον για λόγους πολιτικής ορθότητας. Αντίθετα, η Ιρλανδία εδώ και καιρό είναι γνωστή ως «Κελτική τίγρη», λόγω των επιδόσεών της στην οικονομική ανάπτυξη.

Στο συμπέρασμα που καταλήγουν οι δύο συγγραφείς είναι ότι η Ελλάδα μπορεί, να μεταλλαχθεί από Χελώνα σε Τίγρη, αρκεί να θελήσει να αναστρέψει τους παράγοντες που την κατέστησαν χελώνα. Και αυτή η θέληση εκφράζεται μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές που οφείλει η χώρα μας να υλοποιήσει χωρίς καθυστέρηση και ιδιαίτερα εν όψει της μεγάλης ευκαιρίας του Δ΄ ΚΠΣ.

Αν όμως δεν απαντήσουμε άμεσα, ξεκάθαρα και αποφασιστικά στις προκλήσεις ανάπτυξης συντρίβοντας το καβούκι που μας εγκλωβίζει, τότε η ευεργετική επίδραση του Δ΄ ΚΠΣ θα είναι αμελητέα και η ευκαιρία θα χαθεί. Οφείλουμε λοιπόν – χωρίς να παραγνωρίζουμε τις δυσκολίες – να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας παρέχονται σε μια νέα και δυναμική πραγματικότητα που ανατέλλει για τη χώρα μας.»

http://www.khatzidakis.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=4250&Itemid=73

Και θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας καθώς παρουσιάζετε η ΙΡΛΑΝΔΙΑ. Ναι, η Ιρλανδία (!!!) σαν οικονομική «τίγρη» και μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης!!!

Τι άλλο να γράψει κάποια/ος για εκείνους που μας κυβερνούν;

Ας έρθουμε όμως στην πορεία που είχε παλμό και ήταν απ’ τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Οι διαδηλωτές και τα πανό έδιναν τη σαφή εικόνα της δύστυχης καθημερινότητας του λαού που οι 300 της βουλής αγνοούν και αρνούνται να δουν… με το πρόσχημα του μνημονίου!

Αλλά και επιδιώκουν ακόμη σε πιο χειρότερες ημέρες με τις άσχημες, αντιλαϊκές επιλογές τους για τον καθημερινή πραγματικότητα του λαού.