Για άλλη μία φορά η Γερμανία μέσω της Άνγκελα Μέρκελ επιτίθεται στην Ελλάδα!

Χθες (Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010), η καγκελάριος στη σύνοδο του συνεδρίου της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) στην Καρλσρούη είπε: «Τα πάντα διακυβεύονται. Εάν το ευρώ αποτύχει, τότε η Ευρώπη θα αποτύχει» και υπογράμμισε ότι: «Το 2000 ο Σρέντερ και ο Άιχελ έσπευσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να ενταχθεί στο ευρώ και αγνόησαν όλα τα σήματα κινδύνου. Ήταν μια πολιτική απόφαση […] οι πολιτικές αποφάσεις είναι σημαντικές αλλά εκείνοι που αγνοούν τα γεγονότα είναι ανεύθυνοι»…

Όλα λοιπόν συγκλίνουν στη μεθοδευμένη στάση της Άνγκελας Μέρκελ για να καλυφθεί η αληθινή οικονομική κρίση της Ε.Ε.

Ας αφήσετε πια στην άκρη τα πολιτικά σας σκληρά τερτίπια.

 Ήταν γνωστό σε όλους τους παγκόσμιους οικονομικούς κύκλους, η μικρή οικονομική δυνατότητα της χώρας, πάρα πολύ καιρό πριν ενταχθεί η Ελλάδα  στο ευρώ.  Μας εντάξατε (κι όχι φυσικά για την λευκή οικονομική τρύπα που ξαφνικά ανακάλυψε ο τότε υπουργός των οικονομικών Παπαντωνίου), αλλά διότι άλλα σχέδια είχατε στο κεφάλι σας… Όπως και σήμερα που φωνάζετε για άλλα, μέμφοντας την Ελλάδα, κι άλλος είναι ο ουσιαστικός στόχος σας!

Γνωρίζετε σαφώς ότι η οικονομική κρίση “χτύπησε” τον δικό σας κορβανά. Τα δικά σας οικονομικά μεγέθη βλήθηκαν ξεκάθαρα… Έτσι ήταν επόμενο (μια και αναγνωρίζουμε την πολιτική σας σκληρή γραμμή, αλλά και την πάντα δεινή οικονομική μας θέση), να πληρώσουμε εμείς τα χαμένα σας!

Τούτη είναι η μόνη αλήθεια και θα πρέπει λογικά να την παραδεχτείτε σαν θέλετε η ΕΕ να κρατά ένα ισχυρό νόμισμα, όπως θα πρέπει να παραμείνει το ευρώ.

Advertisements