Ο Καθεδρικός Ναός της Αγ. Σοφίας στο Bayswater.
  
 

  

  

Άθεοι, ή, Χριστιανοκατήγοροι;

  

  

 

Σημεία των καιρών; Ίσως…

Πολλοί ανακάλυψαν πως το εκπαιδευτικό εργαλείο του ηλεκτρονικού διαδικτύου –ιντερνέτ-, είναι ένα ελεύθερο μέσον όπου θα μπορέσουν να περάσουν τις απόψεις τους.

Είναι όντως αλήθεια, ότι απολαμβάνοντας όλοι εξίσου τη δημοκρατική ελευθερία του, αποκτούμε το ποιο υπέροχο αίσθημα για τον άνθρωπο, την ελευθερία στην έκφραση και στην αποτύπωση των ιδεών. Το παγκόσμιο τούτο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό εργαλείο, όμως μέσα από την δημοκρατική ελευθερία του, αρκετές φορές μετουσιώνεται σε εργαλείο προσωπικών παθών και άκρα επικίνδυνων “ορέξεων”. Έντονη η παρουσία των παιδόφιλων και σε ποιο συνηθισμένη -εμφανή θέση- τα πνευματικά ή παράνομα πολιτικά συστήματα κ. α., προς –πιθανών– “άγρα” μελλοντικών θυμάτων…

Εχθές, παραβρέθηκα στην Ορθόδοξη Χριστιανική ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στο καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, στο Bayswater. Ήταν όλος ο Ναός κατάμεστος από ευλαβείς νέους. Φαντάστηκα πως θα ήταν εκδρομικά σχολεία απ’ την Ελλάδα, μα η σκέψη μου διαψεύστηκε σύντομα, όταν μίλησα με πολλούς νεολαίους και διαπίστωσα πως οι περισσότεροι ήταν φοιτητές στο Λονδίνο. Δεν σας κρύβω δε, πως η χαρούμενη έκπληξή μου ήταν μεγάλη. Επιστρέφοντας πίσω κι ανοίγοντας το ιντερνέτ για να συνεχίσω την εργασία μου, αλλά και κάποιες στιγμές να δραπετεύσω προς “διασκέδαση”, ξαναβρέθηκα στη ρεαλιστική εικόνα μιας άλλης πραγματικότητας.

Σε πολλά μπλοκ κονσέρβα, δηλαδή, μαζικής τυποποίησης και πάλι έπνεε, έντονος ο αέρας των δήθεν άθεων. Άθεοι που δεν κατέθεταν τις αρχές των πιστεύων τους, όπως θα ήταν λογικό, μα ένα κονσερβαρισμένο κατηγορώ κατά του χριστιανισμού.

Ο συσχετισμός της ανοιξιάτικης εποχής τούτης που διανύουμε, της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τα πολλά χριστιανοκατήγορα, είτε αντίχριστα μπλοκ με προβλημάτισε για άλλη μία φορά.

Οι καμπάνες κτυπούν, καλώντας τους πιστούς στους Ναούς προς προσευχή κι αυτοί οι δύστυχοι, χάνουν (μέσα στο αντιχριστιανικό μένος τους), το νόημα της αλήθειας του Ιησού Χριστού προς την μοναδική ελευθερία.

Κάποιοι πληρώνονται, είναι δηλαδή μια βιοποριστική εργασία, για να ασχολούνται με την αντίχρηστη δράση τους μέσα στο ιντερνέτ, όμως οι περισσότεροι μιμούνται, καθώς ομοιάζουν με τα βραχνιασμένα φερέφωνα διαλαλώντας και κάνοντας εμφανή τις «λάθος» επιλογές της ζωής τους.

Άθεοι που δεν έχουν και δεν πιστεύουν θεό, αυτό δηλώνει η λέξη.

Κι όμως, αποδεικνύονται μόνο αντίχρηστοι, καθώς ασχολούνται συνεχώς και με μανία, για τον Έναν Θεό. Τον Θεό της αλήθειας, που θα μας οδηγήσει ο ζώντας Ιησούς Χριστός.

Να και η ερώτηση που δικαίως μας βασανίζει: Μα τι στο καλό άθεοι είναι αυτοί;

Σημεία των καιρών;

Ίσως…όχι, διότι επί 2010 χρόνια, χιλιάδες είναι οι Μάρτυρες, οι Άγιοι, οι Όσιοι που αναδείχθηκαν μέσα απ’ το συνεχόμενο “κυνηγητό”, τις κατηγορίες, τις θανατώσεις και χιλιάδες άλλα μαρτύρια που υπέστηκαν οι χριστιανοί απ’ τους αντίχριστους γιατί διάλεξαν τον αληθινό δρόμο της ελευθερίας και της πνευματικής ευδαιμονίας. Τούτα ήταν πάντα τα έργα των αντίχριστων κατά της χριστιανοσύνης και με τούτους τους Άγιους Στεφάνους “επιβράβευσαν” τον αγώνα των Αγίων χριστιανικών μορφών. Αύτη είναι η μοναδική απάντηση για τους κεκαλυμμένα άθεους ή χριστιανοκατήγορους .

Και να μην ξεχάσω να γράψω…

Συγχαρητήρια στους νεολαίους μας, που σε πείσμα των καιρών, ευλαβικά εκκλησιάζονται, αναζητώντας την πνευματική ελευθερία.

 

 

Σε λίγο καιρό θα τιμήσουμε την μνήμη της Ανάστασης του Ιησού Χριστού, και συμβολικά θα εορτάσουμε το γεγονός, εργαζόμενοι πνευματικά, ελπίζοντας στην προσωπική ανάσταση.

Εύχομαι σε όλους μας, να σταθούμε ικανοί για να αξιωθούμε τούτης της θεϊκής δωρεάς που είναι η οδός προς την ανάσταση της αληθινής ζωής.

 

Παράκληση: Ας προσευχόμαστε και για τους χριστιανοκατήγορους, να τους δείξει ο Ιησούς, ο Θεός της αγάπης, την φιλευσπλαχνία, την πνευματική οδό προς την ελευθερία και τη σωτηρία της ψυχής.

 

 

 

 

Πηγή εικόνας: http://www.stsophia.org.uk/Pictures.html#2

 

 

 

 

Annyra P Ezmperg

 

 

 

 

 

 

Advertisements