Μινωικός Πολιτισμός. (Τελευταίο)

  

  

 

Η ιστορία και οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις, που αλάθητα την επιβεβαίωσαν, έρχονται να δώσουν τις απαντήσεις σε κάθε “σκοτεινή” βλέψη για την “απόσχιση” της Κρήτης από την εθνολογική, ιστορική και γεωγραφική της θέση. Όπου μόνο μία υφίσταται και είναι αυτή η Πανελληνική.

Ο Όμηρος ονομάζει και αποδεικνύει την Ελληνικότητα των Μινωιτών, καθώς μαζί με τους άλλους Έλληνες πολέμησαν στη Τροία. Βάσει όλων των αρχαίων αναφορών, οι Κρήτες μετέδωσαν τον πολιτισμό στους υπόλοιπους Έλληνες. Τούτο όμως δεν μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο θέμα όπου να ομιλούμε περί διαφορετικής εθνότητας. Απ’ όλους τους αρχαίους ιστορικούς είναι αποδεκτό πως ο Ελληνικός κλασικός πολιτισμός έχει ως βάση το Μινωικό, εκείνον που δημιούργησε ο Μίνωας με τον αδελφό του Ραδάμανθυ, όπως γνωρίσαμε σε αυτό το αφιέρωμα. Μα πουθενά στην προϊστορία και ιστορία δεν μπορούμε να θεμελιώσουμε ό,τι οι Μινωίτες ήταν μια ξεχωριστή εθνότητα.

Κάποιοι επιθυμούν να την δουν Βαβυλογέννητη, άλλη Αιγυπτιογέννητη κι άλλοι Εβραιογένητη….Όχι! η εθνική ταυτότητα των Μινωιτών ήταν μία κι ήταν αυτή που έφεραν όλοι οι πανάρχαιοι Έλληνες.

 

 

 

 

 

Advertisements